Tiskiwin

 

Nederlandse jongeren van Marokkaanse komaf bestuderen in Marrakech hun cultureel erfgoed, in het private museum van verzamelaar Bert Flint.


Medium: Tiskiwin Webvideo


Ism: Stichting Tiskiwin, Museum Bert Flint, Universiteit Cadi Ayyad (Marrakech, Marokko) Voor de website van Stichting Tiskiwin.Op deze foto tooit Latifa zich met een Berbersieraad uit de zuidelijke Sahara, dat Bert Flint in zijn verzameling heeft. Haar moeder heeft de eigen familiesieraden ooit moeten verkopen, maar in Tiskiwin zijn soortgelijke exemplaren nog te bezichtigen.High quality the best and most fashionable online of the replica watches store. Dit cultureel erfgoed biedt aanknopingspunten voor de huidige generatie over het land van hun ouders.

Het ligt in de bedoeling om bewegend beeld aan de site van Stichting Tiskiwin toe te voegen en deze ook in de Nederlandse taal beschikbaar te maken (zie ). Onder andere zal te zien kunnen zijn
hoe de moeder van Latifa haar dochters vertelt over vroeger en laat zien hoe ze destijds gezeten op de grond in een tent couscous maakte.

Fondsen zijn nodig om het reeds door Stichting Docuprins ter beschikking gestelde videomateriaal te vertalen, monteren en ondertitelen.

Bij de selectie van het beeldmateriaal zal de expertise van Mohamed Saadouni worden ingeroepen, aangezien hij precies weet welk Berbererfgoed in Nederland in de museale depots ligt en wat extra bijzondere stukken in de verzameling van Bert Flint zijn.

Meer over de jonge generatie en de rol van het museum van Bert Flint is te vinden geweest op drie afleveringen blogs bij HUMAN (inmiddels niet meer beschikbaar). http://www.human.nl/blog-33609-marocknroots


Terug naar het projectenoverzicht.

Actueel


Erfenis van stiltes

weblog met overzicht

 

Brieven uit Insulinde

hier digitaal en 

hier op papier

 

 

SNAP JE?!

blog incl 35min video

 

’Allochtonen’ bestaan niet 

afgerond met

conferentie